Socialt engagemang är en viktig del

Fokus ligger främst på att hjälpa utsatta och föräldralösa flickor i Indien med en utbildning, så att de får ett bra liv och inte behöver giftas bort unga. Det ligger varmt om hjärtat för att jag själv är adopterad från Bombay, Indien. Därför har jag valt att via organisationen BFA - Barnen Framför Allt, bidra till barnhemmet, Annai Home for children, Tamilnadu, Indien,


Nerja Padel spelar "välgörenhetspadel" på helgerna för dessa flickor. På deras lediga dag då de leker barfota på sandtomten (se ovan bild) på barnhemmet, så "leker" vi padel och och bidrar samtidigt till att dessa ca 300 flickor får gå i skolan och kan sova tryggt om natten, vilket är det enda som de önskar sig. Nerja Padel bidrar med minst 14.000 sek/år, samt att vi tillsammans blir fler faddrar till varsin flicka, då är bidrag är 150:-/månad.


Hur spelar vi?

Vi spelar oftast King/Queen of the Court, kallas en "pull" på spanska. Detta är ett mycket populärt socialt event som stödjer barnhemmet i Indien. På dessa event så handlar det främst om att ha roligt samt att lära känna andra (oftast) svenska spelare och få nya kompisar. Grupper kommer att delas in efter nivå så gott det går baserat på de som anmält sig, därför är det nästan ett krav att du har varit på en lektion innan så jag vet din nivå, och kan göra mitt bästa för att skapa jämna grupper/banor, mer om nivåerna kan du läsa under avsnittet nivåer.


King/Queen of the court

Spelaren med solen i ögonen börjar serva. Vi spelar på tid, 15 min/match. Om det står 40-40 så vinner nästa boll, dvs golden point. Vinnarna flyttas upp en bana, förlorarna flyttas ner en bana. När man har bytt bana så delar alla par på sig så man får en ny spelpartner. Efter 7 matcher har då alla spelat med alla, vilket innebär att alla också fått en match där du blivit personligt coachad av tränare. 7 platser/pass, bidrag 20€/person, tid 2h spel, rack kan hyras för 5€/st.

Skriftlig anmälan via whatsapp krävs alltid.

(Ha gärna på ljudet för ett trevligare klipp)

Varför detta barnhem?
Föddes själv på ett liknande barnhem som detta, fast i centrala Bombay. Min adoption genomfördes med hjälp av adoptionsorganisationen Barnen Framför Allt, och det är via deras fadderverksamhet som vi stödjer detta barnhem i Tamilnadu. Annai Home i sin tur drivs av stiftelsen People Service Trust, med pastor Father Francis Jeybathi som grundare och ytterst ansvarig. Läs mer på stiftelsens egna hemsida: www.annaihomeforchildren.com/

Hälsade på januari 2019

I januari 2019 var mina föräldrar och jag på barnhemmet och träffade de 300 flickorna i ålder 7-18 som lever där. Väldigt glada barn som ni ser i klippet ovan, där många kommer från hemska förhållanden. De har inga sängar utan sover direkt på betonggolvet med filtar i öppna sovsalar, ca 40 st i varje sal. Alla tvättar sina kläder själva, utomhus för hand (se video ovan). De får tre mål mat per dag och all övrig tid läggs till att studera, vilket de är så extremt tacksamma för att kunna göra. De drömmer om att bli ingenjörer, sjuksköterskor och lärare. Varför det endast är flickor är pga av de riktlinjer som gäller för att driva ett kristet barnhem i Tamil Nadu, dvs pojkar och flickor på separata barnhem. Allting är godkänt av regionala biskopen och staten, kontroller sker regelbundet.
På Annai Home är flickorna glada och trygga då de erbjuds mat och utbildning, majoriteten är bekostat via privata donationer från bidragsgivare (företag och kyrkor) och faddrar (privatpersoner) mestadels från Sverige och Tyskland. 

Vill du vara med?

Vill du också bidra till att ytterligare en flicka på barnhemmet Annai Home får en utbildning och kan säkra sin framtid. Det räcker med 150 sek/månad och du sponsrar

hennes utbildning via den trygga organisationen Barnen

Framför Allt, med säte i Kungsbacka utanför Göteborg.

Kontakta mig så berättar jag gärna mer.
Läs mer om Annai Home for Children här på BFA:s hemsida:
www.bfa.se/bistand-och-fadder/fadderskap/fadderverksamhet/