CSR - SAMHÄLLSANSVAR

Nerja Padel Klubb spelar padel på helgerna för föräldralösa flickors utbildning och framtid i södra Indien och skänker överskottet från de tillfällena till barnhemmet Annai Home. Välkommen att spela padel till förmån för dessa barn, bli fadder eller ge en gåva.

Socialt ansvar och engagemang är en viktig del för oss. Fokus ligger främst på att hjälpa föräldralösa barn i Indien, det ligger varmt om hjärtat för att Sebastian själv är adopterad från Bombay, Indien. Därför har Nerja Padel valt att via organisationen BFA - Barnen Framför Allt, sponsra barnhemmet för flickor, Annai Home for children, i Tamil Nadu, Indien,


Du kan också stödja barnhemmet som fadder-förälder, via engångsdonation och/eller att spela padel på helgerna. Boka möte med oss så informerar jag mer om barnhemmet med hjälp av bilder och video.


Varje söndag (ibland lördag) så spelar vi padel tillsammans, en "pull" kallar vi det här. På dessa event så handlar det om att ha roligt samt att lära känna andra (oftast) svenska spelare och få nya kompisar. Spel kommer att delas upp efter nivå så gott det går, 7 spelare per pass + spelande tränare. Om det är många anmälningar så blir det 2-3 separata pass på 2h styck. Det är ett populärt socialt event som stödjer barnhemmet i Indien, det kostar 20€ per person för 2h spel, racket kan hyras för 5€. Välkomna med er anmälan via whatsapp till nedan nummer. Appen whatsapp krävs för att komma med i de olika grupperna i Nerja Padel Klubb.

Sebastian föddes själv på ett liknande barnhem som detta, fast i centrala Bombay. Hans adoption genomfördes med hjälp av adoptions-organisationen Barnen Framför Allt, och det är via deras fadderverksamhet som klubben stödjer detta barnhemmet i Tamil Nadu. Annai Home i sin tur drivs av stiftelsen People Service Trust, med pastor Father Francis Jeybathi som grundare och ytterst ansvarig. Läs mer på stiftelsens egna hemsida: http://annaihomeforchildren.com/

I januari 2019 var Sebastian och hans föräldrar på barnhemmet och träffade de 270-300 flickorna i ålder 7-18 som bor där. De har inga sängar utan sover direkt på betong-golvet med filtar i öppna sovsalar, ca 40 st i varje sal. Alla tvättar sina egna kläder själva, utomhus för hand (se video nedan). De erhåller tre mål mat per dag och all övrig tid läggs till att studera, i skolan samt läxor, vilket de är så extremt tacksamma för att kunna göra. De drömmer om att bli ingenjörer, sjuksköterskor och lärare. Varför det endast är flickor är pga av den kultur och regler som Indien har för att driva ett kristet barnhem, dvs pojkar och flickor på separata barnhem. Allting är godkänt av staten och varje månad sker kontroller på plats. På Annai Home är flickorna glada och trygga då de erbjuds mat och utbildning, allting är bekostat via privata donationer från sponsorer (företag och kyrkor) och faddrar (privatpersoner) i Sverige och Tyskland. Läs mer i nedan rapporter.


Vill du också bidra till att ytterligare en flicka från barnhemmet Annai Home får en utbildning och kan säkra sin framtid. Det räcker med 150 sek/månad och du sponsrar hennes utbildning via den trygga organisationen Barnen Framför Allt, med kontor i Kungsbacka utanför Göteborg. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Läs mer om Annai Home for Children här på BFA:s hemsida:

www.bfa.se/bistand-och-fadder/fadderskap/fadderverksamhet/

Mer information finns i deras pdf rapporter nedan som beskriver mer om barnen och barnhemmet Annai Home.

Här nedan följer en kort video från besöket på barnhemmet i januari 2019: